Waarom 'De Koffer van Rick'?

De mensen in de programma’s van de publieke omroep moeten een afspiegeling zijn van de Nederlandse samenleving. Maar waar zijn al die mensen met een beperking dan? Wanneer worden zij uitgenodigd in een talkshow, of een ander programma om over iets anders dan hun handicap te praten? Nauwelijks! Terwijl er zoveel interessante mensen zijn die meer zijn dan hun handicap.

Daarom ga ik werken aan een imposant overzicht van mensen met een bijzonder talent en toevallig ook nog een beperking. Deze lijst bieden we alle programmamakers in Nederland aan en zorgen we regelmatig voor een update. Zo kunnen zij alle soorten specialisten vinden binnen de groep mensen met een beperking.

Wie zoek ik?

Ik zoek mensen met een beperking, maar niet omdat ze een beperking hebben maar omdat ze expert of deskundige zijn op een bepaald gebied. Of een interessante mening hebben. Een bijzondere visie. Of een speciaal talent. Mensen die laten zien dat die beperking voor hen geen obstakel is om hun droom te verwezenlijken. Om anderen te inspireren. Om rolmodel te zijn. Om te laten zien dat ze niet alleen volledig meedraaien in de maatschappij, maar ook nog eens een waardevolle toevoeging zijn.

Ben jij die expert die ik zoek? En denk jij dat jij het aankunt om indien gevraagd op radio of tv mee te praten over jouw expertise, geef je dan op voor ‘De Koffer van Rick’.

Hoe werkt het?

  • Als je geschikt bent gevonden voor ‘De Koffer van Rick’ zal iemand van KRO-NCRV persoonlijk contact met je opnemen.
  • Indien gewenst zal er worden gekeken naar hoe je op camera overkomt en je verhaal kunt vertellen. 
  • Tenslotte wordt je opgenomen in ‘De Koffer van Rick’ deze wordt door Rick Brink, Minister van Gehandicaptenzaken, aangeboden aan alle redacties van de NPO.
  • Jouw aanmelding met CV wordt door een onafhankelijke partij beoordeeld op je talent en of expertise.

Geef je snel op!

Via onderstaande button ontvang ik graag je gegevens met daarbij een curriculum vitae, een filmpje* en een geschreven motivatie, waarin je vertelt waarom jij in de koffer van Rick moet komen. 

Deelname verplicht je verder tot niets, je houdt zelf de eindbeslissing over eventuele deelname aan programma’s.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via de mail.

Rick Brink
Minister van Gehandicaptenzaken  

*Wees gerust KRO-NCRV zal deze video alleen met jouw toestemming publiceren.