Sergey Dragomiretskiy (Utrecht)

Ik ben Sergey: softwareontwikkelaar, data wetenschapper, student en ik heb een handicap: cerebrale parese. Op dit moment volg ik de masteropleiding Business Informatics aan de Universiteit Utrecht met de specialisatie in Data Science. Deze specialisatie richt zich op het creëren van modellen die voorspellingen kunnen doen op basis van data. Bijvoorbeeld hoe je supermarkt precies kan voorspellen op welke dag jij naar de winkel zal gaan en wat je dan precies gaat kopen door de volledige koophistorie van je bonuskaart te analyseren.

Ik houd me erg bezig met de toekomst en innovatie en praat hier graag over! Hoe gaat de maatschappij veranderen als we alles kunnen automatiseren? Worden mensen overbodig? Wat moet je een kind leren die net naar school gaat als 50% van de banen die we nu kennen toch gaan verdwijnen? Hoe richten we dit economisch op? Zal de mens zichzelf gaan veranderen door middel van Biohacking?

De vakgebieden waar ik het meest bekend mee ben zijn IT, finance en automatisering. Maar over alles wat met data en IT te maken heeft word ik enthousiast. Ik heb een sterke mening als het gaat over onze digitale privacy en de bijbehorende keuzes en afwegingen. Ook weet ik waar we niet naar toe moeten met het gebruik van data en ken ik genoeg voorbeelden uit het bedrijfsleven waar dit fout is gegaan.

Talenten

Social media