Sandra Gosseling-Massop (Ulft)

Mijn naam is Sandra Gosseling-Massop. Eind 1998 kreeg ik een ernstig auto-ongeluk. Daardoor is oa 3/4 van mijn gezichtsveld blind en heb ik hersenletsel en een evenwichtsstoornis. Door erfelijkheid ben ik ook nog slechthorend. 

Ik vind het belangrijk dat mensen met een beperking onbeperkt kunnen meedoen met de samenleving. Ik maak mij onder andere sterk voor meer toiletten in de gemeente, hiervoor heb ik in een pleidooi gehouden voor de gemeenteraad en daarna een toiletten-actie opgezet. We zijn van 7 naar 97 semi-openbare toiletten gegaan in een half jaar tijd! Nu zijn we de meest toilet vriendelijke gemeente van Nederland.

Gezien het enorme succes mocht ik onlangs bij de landelijke bijeenkomst van de Vereniging van Nederlandse Gemeente (VNG) een workshop geven over de toiletten-actie. Met succes! Meerdere gemeenten zijn nu met mijn stappenplan aan het werk gegaan voor meer toegankelijke toiletten in hun gemeente. Mede daardoor ben ik ook benoemd tot ambassadeur toiletalliantie.

Met mijn enthousiasme wil ik graag mensen inspireren en motiveren en met een stappenplan en workshops probeer ik andere gemeenten ook zover te krijgen. 

Talenten

Social media