Rogier Veltrop (Boxtel)

Ik ben moleculair celbioloog verbonden aan universiteiten van Maastricht en Aken. Ik ben opnieuw een (dubbel) promotietraject gestart nadat ik jarenlang door een progressieve genetische hartaandoening, in het ziekenhuis heb moeten verblijven.

Over het onderzoek naar hartfalen: Ik haal vanuit 1 buisje bloed bepaalde cellen die ik terugdraai in de tijd. Deze cellen hebben de eigenschappen van stamcellen. Deze stamcellen laat ik uitgroeien tot kloppende hartcellen waar ik een eventuele genetische fout kan halen. Dus ik maak van cellen van een zieke patiënt, gezonde kloppende hartcellen met dezelfde genetische informatie als die van de patiënt minus de mutatie. Met deze cellen doe ik onderzoek naar de ziekte en uiteindelijk willen we van deze techniek de basis maken voor een therapie om hartpatiënten te kunnen genezen.

Door mijn eigen ervaring in hartfalen en ook vele studies in het gebied van hartfalen kan ik andere mensen helpen in educatie, voorlichting en werk ik momenteel aan het begrijpen van hartfalen en het ontwikkelen van nieuwe therapieën aan 2 universiteiten.

Lees hier meer over Rogier 

Talenten

Social media