Redouan Ait Chitt (Gorinchem)

Redouan Ait Chitt, beter bekend als REDO, is een professioneel danser en spreker die de hele wereld over reist voor shows, workshops, lezingen en competities.

Een carrière als danser was voor hem echter niet de meest voor de hand liggende keuze… Zonder enige medische verklaring werd Redo geboren met een korte rechterarm zonder ellebooggewricht, een totaal aan vijf vingers, geen rechterheup en een korter rechterbeen, welke wordt verlengd middels een prothese. Deze lijst aan beperkingen hebben hem er niet van weerhouden zijn dromen na te jagen.

Met veel vallen en opstaan is hij erachter gekomen waar zijn passie ligt: dansen. Deze eigenwijze houding, in combinatie met onuitputtelijke wilskracht en doorzettingsvermogen, heeft ertoe geleid dat Redo nu tot de top van de danswereld behoort. Met tours in binnen- en buitenland, optredens in de meest prestigieuze theaters en (internationale) samenwerkingen, leeft hij momenteel zijn droom.

Redo was jurylid van de Belgische talentenshow KETNET MUSICAL: KNOCK-OUT! en zou de openingsact van de halve finale van het Songfestival in 2020 verzorgen. 

In 2018 ging zijn eigen solo-show, REDO, in première. Een jaar later schreef hij geschiedenis door het winnen van “De Zwaan”, de meest prestigieuze dansprijs van Nederland. Hiermee is hij de eerste autodidactische hiphopdanser die zo’n dergelijke prijs wint.

Ook staat Redo dit jaar op nummer 1 in de Community Top 100. De Community Top 100 is een lijst die jaarlijks wordt uitgebracht met als doel de zichtbaarheid te bevorderen van Nederlanders (van kleur) die met hun werk, visie en missie het verschil maken in de Nederlandse samenleving. Onlangs ontving hij een Koninklijke Onderscheiding als Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn werk en bijdrage aan de sector.

 

Talenten

Social media