Monique Kalkman (Almere-Overgooi)

Sport is mijn passie! De passie die me energie geeft, oftewel ‘Powered by Passion’. Sinds mijn vijfde ben ik al dol op sport, had een Olympische droom die later Paralympisch werd. Ik was topfit op mijn veertiende, totdat ik het verkeerde lotje in de loterij trok en kanker (Ewing tumor) kreeg, waaraan ik een dwarslaesie overhield.  Ik werd daarna de eerste sporter met een beperking die meervoudig Paralympisch- en wereldkampioene werd in twee verschillende sporten. Twaalf jaar daarna had mijn maatschappelijke carrière prioriteit, nu krijg ik weer de smaak te pakken met golf.

In mijn rollen als (debuterend) actrice in een nieuwe tv serie De Terugkeer, manager participatie, opinionleader inclusieve mobiliteit, internationale sportambassadeur en atleet denk ik bij te dragen dragen aan een meer inclusieve media wereld en daarmee een positieve impact op de beeldvorming van mensen met een beperking. Die positieve beeldvorming vanuit het inclusie perspectief moet beter in Nederland! Helaas is er na de ratificering van het VN-verdrag, weinig overgebleven op dit punt qua acties in het implementatieplan van Nederland. Daarom alle handen aan dek om het zelf te doen!

In de tijd dat ik in de VK woonde, heb ik daar ook aan bij mogen dragen en gezien wat de mooie resultaten zijn van waren en nog steeds zijn.

In mijn werk als manager innovatie en participatie voor Welzorg staan innovatie en integratie centraal. Verder sta ik voor de kracht en kernwaarden van sport middels een aantal projecten en als ambassadeur.

Talenten

Social media