Michael-Robbert Brans (Zeewolde)

Ik Michael-Robbert Brans, in 1995, 1998 en 2001 verloor ik door kanker in fases mijn complete rechterbeen en heb ik een tikkie Tourette. Ik ben o.a. presentator, coach/trainer en sporter. 

Mijn interesse in het overbrengen van verhalen en het opzoeken van grenzen begon op mijn 16e bij Omroep Flevoland waar ik samen met andere het jongvolwassenen het programma Beneden Peil TV maakte. Ruim 10 jaar was ik ZZP’er met mijn eigen reclame & tekenstudio en tussen 2016 en 2019 kreeg ik dankzij de Bart de Graaff Foundation de kans om mijn eigen inclusieve sportonderneming Tough Ground te starten. Tough Ground was een plek waar CrossFit en Obstakel Course trainingen werden gegeven voor valide en mindervalide sporters. In 2018 sprak ik op het mooiste podium van Nederland tijdens TEDxMaastricht en ik spreek ook nu nog met regelmaat over mijn missie “Don’t Hide Your Obstacles” voor klassen, groepen en ondernemers.

Om aandacht te vragen voor het “Inclusief sporten” en om mijn persoonlijk boodschap over te brengen aan het grote publiek deed ik mee aan diverse nationale en internationale sportevenementen waaronder oa. SBS6 Ninja Warrior Nederland, Great Wall of China Marathon en bezit ik een World Record met “Fastest man ( 1 leg ) on crutches 5K. 

Sinds 2014 ben ik actief betrokken bij het tofste sportteam dat ik ken genaamd Dutch Adaptives waar ik sinds 2019 als bestuurslid meedenk om in de toekomst reguliere sport toegankelijker te maken voor iedereen! 

Talenten

Social media