Mariska de Swart (Middenbeemster)

Mijn naam is Mariska de Swart. Als hoogbegaafde lesbische vrouw met ook nog een fysieke beperking en onzichtbare chronische aandoening is er geen hokje waar ik in te passen ben.

Hoewel ik zelf tot een/meerdere diversiteitsgroep(en) behoor is dit niet mijn hoofdreden voor mijn belangstelling voor diversiteit; ik ben geïntrigeerd door de verschillen tussen mensen zodat ieder vanuit zijn eigen invalshoek leven en werk gezamenlijk vorm kan geven. Sinds 2018 richt ik me vanuit Luchtvaart Community Schiphol / Luchtvaart Inclusief op arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vanwege de huidige stilte op de luchthaven door corona, ben ik nu aangeschoven bij Regionaal Werkcentrum Groot Amsterdam / Dependance Schiphol voor de werk-naar-werk trajecten. Daarnaast houd ik me voor Schiphol bezig met Diversity Inclusion.

Vanuit mijn eigen praktijk ben ik bezig met het onderwerp hoogbegaafdheid en deed eerder veel in projecten en voorlichting voor het COC en jongeren in achterstandswijken.

Ik ben een aanpakker. Ik zie snel de verbanden tussen onderwerpen en de verbinding tussen mensen en projecten / organisaties en kom dan snel tot ideeën voor nieuwe mogelijkheden, oplossingen of projecten

Talenten

Social media