Marianne Dijkshoorn (Bleiswijk)

Iedereen hoort welkom te zijn bij evenementen en festivals, zo ook mensen met een beperking. Doordat ik slecht ter been ben en veel passie heb voor de vakken crowd management en evenementenorganisatie, ben ik mijzelf gaan verdiepen in toegankelijkheid in de breedste zin van het woord. Vrienden noemen mij wel de Goeroe, Koningin of de Wikipedia op het gebied van evenementen toegankelijkheid. 

In 2018 bracht ik het boek ‘Maak je event toegankelijk voor iedereen’ uit, waarin ik organisatoren inspireer met praktische tips om een evenement toegankelijk te maken. Implementatie van toegankelijkheid begint bij communicatie en gastvrijheid. 

Samen met de Coalitie voor Inclusie ben ik initiatiefnemer van het themanetwerk Festivals & Evenementen waarbij wij samen met evenementenorganisatoren en  mensen met een verschillend type beperking een routekaart voor toegankelijke festivals hebben ontwikkeld. Daarnaast agendeerde ik toegankelijkheid bij het Eurovisie Songfestival. 

“Kortom, ik weet alles van toegankelijkheid op het gebied van evenementen en festivals en ik wil ervoor zorgen dat iedereen zich welkom voelt bij evenementen.”

Talenten

Social media