Maaike Bennink (Den Bosch)

Ik ben Maaike Bennink uit Den Bosch en ik ben de eerste slechtziende internationale wedstrijd (reuze) slalom skister van Nederland met Paralympische ambitie.  Momenteel sta ik 7e op de wereld ranglijst.

Om de sport te kunnen financieren heb ik de Maaike Bennink Foundation op gericht. Door onder andere het geven van workshops (over tegenslagen omzetten in je kracht) en door sponsoring, kunnen ik en mijn buddy meerdere weken per jaar naar de sneeuw. 

De overige weken van het jaar run ik mijn eigen bedrijf Bennink Sportmassage . In mijn praktijk geef ik (sport) massages en door heel Nederland stoelmassages bij bedrijven. 

Naast het skiën en het masseren, hou ik erg van reizen. In mijn vrije tijd ben ik dan ook vaak te vinden in de bergen en ik reis de hele wereld over met mijn backpackje. Geen grens is voor mij te ver. Grenzen zijn er om te verleggen.

Het zou geweldig zijn als meer mensen mijn verhaal horen om ze zo te kunnen inspireren en te laten zien dat het leven niet stopt wanneer je binnen 1 dag je zicht verliest en je nog maar 2% ziet.

Mijn motto: er is meer mogelijk dan je denkt

Lees hier meer over Maaike en haar sport.

Talenten

Social media