Hilda Snippe (Leeuwarden)

Mijn naam is Hilda Snippe, Ik ben een positieve, enthousiaste duizendpoot die samen met mijn blindengeleidehond ‘zichtbaar” iets kan betekenen om de bewustwording te vergroten en te verbinden. 

Ik vind het leuk om met de ander het gesprek aan te gaan en te laten zien “wat er wel kan” als je een beperking hebt. Naast voorlichting en presentaties, laat ik graag een ander zelf ervaren wat een beperking voor iemand kan betekenen, wat voor velen een “eyeopener” is! 

Tijdens de Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018 was cultuur de verbinding om de toegankelijkheid, bruikbaarheid en bereikbaarheid voor iedereen te vergroten! Dit kan wanneer je het “samen” doet. “Niet over ons, maar met ons” Eenieder kan van ervaringsdeskundigen veel leren! Sindsdien ben ik actief als ervaringsdeskundig ambassadeur en publieksbegeleider bij Komt het Zien! Met een visuele beperking naar het theater, festival of evenement? Dat kan! Komt het Zien! maakt theaterbeleving mogelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn. Dankzij de live audiodescriptie en een speciale meet & feel inleiding kan men via een koptelefoon de beschrijving van de blindentolken volgen. Zo zijn theater of andere festiviteiten leuk voor iedereen, óók als men minder of niets ziet. Een mooi middel om “mee te kunnen doen”

Talenten

Social media