Emma Huizinga (Soest)

Vanaf jongs af aan ben ik altijd behandeld als persoon en lag de focus niet op mijn aandoening. Dit heeft van mij een krachtige jonge vrouw gemaakt die haar grenzen niet als beperking maar als uitdaging ziet. Door mijn eigen handicap en meerdere revalidatietrajecten heb ik geleerd om altijd te denken in mogelijkheden en niet in beperkingen. Mensen zijn niet hun aandoening. Toch ligt vaak de focus op de aandoening en niet op de mens achter de aandoening. 

Zowel op werk als privé gebied heb ik affiniteit met sport en bewegen, want een beperking beperkt niet om in beweging te komen! Als professional ben ik werkzaam in de gezondheidszorg. Als bewegingswetenschapper werk ik in een beweeglab in een revalidatiecentrum, waarbij de focus ligt op inspanningsfysiologie. Daarnaast ben ik werkzaam als ergotherapeut en onderzoeker in de verstandelijk gehandicaptensector. 

Door als ergotherapeut te denken in mogelijkheden kan je oplossingen vinden om een bijdrage te leveren aan het welbevinden van individuen. Ik kijk hierbij altijd naar de persoon op zich, om zo aan te sluiten bij de persoon zelf. Door mijn sterke communicatieve en presentatievaardigheden ben ik in staat enthousiasme over een onderwerp te uiten, waarbij ik anderen graag meeneem. Ik wil graag mijn inzet inzetten om een bijdrage te leveren binnen onze maatschappij om de zichtbaarheid en kracht van mensen met een beperking te vergroten.

Talenten

Social media