Bas Peek (Amsterdam)

Ik ben Bas en ik geef lezingen en workshops aan de hand van mijn levensverhaal. Door een sportongeluk ben ik verlamd geraakt vanaf mijn middel.

Hoe haal je (ondanks tegenslagen) het beste uit jezelf en je leven, hoe neem je zelf de regie? Ik behandel thema’s als: omgaan met verandering, (zelf-)vertrouwen, zonder doel geen richting, doorzetten, veerkracht, leven in het nu. Niemand is uniek en niemand is hetzelfde. Ik ben wel de enige persoon in de wereld die door een kitesurfongeluk verlamd is geraakt van navel tot zijn tenen en die tóch weer aan het kitesurfen is. Ik denk dat er in de wereld maar 20 zittende kitesurfers zijn, maar niemand met zo’n grote beperking als ik.

Als spreker probeer ik mensen te laten zien dat de bril die je op hebt en dus je gedachten alles bepalen. Deze gedachten bepalen je emotie en die samen bepalen je gedrag. Tijdens mijn sessie voor een gelukkig en succesvol leven zijn drie consequenties vergeleken:
1. Neem de controle over je leven, hapiness is in eigen handen (geluk is maar voor 10% afhankelijk van de omstandigheden)
2. Mindset is alles, succes zit tussen je oren, de grootste beperking zit in onze manier van denken (en het maakt dus niet uit van je kunt lopen ja van te nee)
3. Deel je dromen …. want als je dat doet, ga je voor je doelen staan en is er geen weg meer terug en willen mensen je heel graag helpen deze dromen / doelen te verwezelijken.

Talenten

Social media