Annemiek de Crom (Amersfoort)

Mijn naam is Annemiek de Crom en ik houd mij bezig met het thema arbeid en gezondheid. Ik ben gespecialiseerd in werken met een chronische aandoening. Ik spreek hierover op congressen, schrijf artikelen, geef trainingen en ik begeleid mensen met een chronische aandoening om plezierig aan het werk te blijven. 

Er is nog steeds veel gebrek aan kennis hoe je werk met een chronische aandoening kunt combineren. Zowel bij mensen met een chronische aandoening, als bij werkgevers en (zorg) professionals. Ook wetgeving maakt het voor mensen met een chronische aandoening of beperking vaak moeilijker om aan het werk te blijven of weer te komen. 

Er zijn in Nederland 9,9 miljoen mensen met een chronische aandoening (bron: volksgezondheidenzorg.info). Mijn inhoudelijke kennis combineer ik met mijn werkervaring in de zorg, onder andere als fysiotherapeut en voorlichter bij patiëntenorganisaties, en met mijn ervaringsdeskundigheid.

Waarom dit onderwerp? Mijn leven veranderde in 1990. Niet eens zozeer omdat ik zelf reumatoïde artritis (chronische ontstekingen van de gewrichten) kreeg, maar meer omdat ik ineens een zieke collega werd. Het verbaasde mij dat ik moest knokken om te mogen blijven werken. Ik kwam erachter dat de zorg wel goed geregeld was maar er totaal geen begeleiding bestond hoe ik mijn werk en leven met mijn gezondheidsklachten kon combineren. 

Annemiek heeft al de nodige mediaervaring. Op deze pagina kun je publicaties en interviews van haar vinden. 

Talenten

Social media