Anne-Miek Vroom (Zwolle)

Anne-Miek Vroom draagt vanuit een unieke achtergrond als medisch socioloog en ervaringsdeskundige in zorg en welzijn bij als bestuurder, adviseur en participatiestrateeg. Bruggen slaan tussen mensen met patiëntervaring en de zorgsector is wat zij graag doet. Daarbij brengt zij creatieve innovatieve ideeën en wetenschappelijke vraagstukken vliegensvlug samen en houdt daarbij oog houdt voor alle betrokkenen. 

Innovator & wetenschapper 
Vijf jaar geleden richtte zij IKONE op, een veelzijdige advies- en onderzoeksorganisatie vanuit ervaringsdeskundigheid. IKONE wil de kwaliteit van zorg verbeteren door organisaties te helpen om op organisatieniveau gelijkwaardig samen te werken met patiënten en hun naasten. Een team van adviseurs en ervaringsdeskundigen ontwikkelt methodes, adviseert, voert actieonderzoek uit en faciliteert organisaties in participatie met eindgebruikers. 

Anne-Miek is tevens senior strateeg en onderzoeker bij het RadboudUMC, bestuurder bij Health Valley en lid van de Kwaliteitsraad van het Zorginstituut.

Spreker 
Anne-Miek, geboren met de zeldzame bindweefselaandoening Osteogenesis Imperfecta, is een veelgevraagd (internationaal) keynote speaker. Ze droeg onder andere bij tijdens TEDxNijmegen, Emerce eHealth, Patient Experience Conference Abu Dhabi en de International eHealth week A’dam en Barcelona. Anne-Miek spreekt tijdens radio- en tv programma’s en events graag over de thema’s: innovatie, visie op de zorg, kwaliteit van zorg, (patiënten)participatie en future health.   

Enkele media-optredens van Anne-Miek vindt u via deze link.

Talenten

Social media